• Savnet: Stig Ingar Evje.

Evje ble meldt savnet onsdag 3. mai i år. Han forsvant fra hytta i Natrudstilen på Sjusjøen ved 05.45-tiden.

Søndag ble et nytt fem dager langt søk i privat regi avsluttet. Fortsatt uten spor etter Evje.

– Det har vært imponerende innsats fra frivillige som har gått fra hytte til hytte. De siste to dagene med truger eller ski i områder med dyp snø, sier Runar Henanger som har vært med på å organisere søket.

4.400 hytter

Totalt har 100 personer deltatt i søkene de siste dagene, men uten å finne Evje.

– Det er systematisk blitt gjennomsøkt rundt 4.400 hytter i området, som strekker seg fra Mesnali til Mellsjøen og Nevelvatnet. Der vi har funnet noe unormalt, som åpne dører etc., er dette meldt til politiet, sier Henanger.

Nå setter de sin lit til politiets etterforsking, og håper Evje kommer til rette igjen.

– Vi har søkt der vi skulle, og har ikke planer om en ny privat leteaksjon. Pr. nå må vi stole på og følge med på politiets etterforsking, forteller Henanger til Hamar Arbeiderblad.

Etterlyst nasjonalt

Lensmann i Ringsaker, Terje Krogstad, forteller at de nå sjekker ut tipsene de har fått etter den private leteaksjonen.

– Utover det har det ikke kommet nye spor som er så sikre at vi setter i gang nye søk nå. Vi håper fortsatt på observasjoner av ham, sier Krogstad.

– Hva gjør politiet videre med saken nå?

– Det er tatt avhør av pårørende i helgen. Vi har også etterlyst ham nasjonalt, så andre politidistrikter også følger med. I tillegg vil vi jobbe videre med etterretning, sier Krogstad.

Etter at Evje ble meldt savnet, kom det opplysninger om at han kunne vært sett langs vegen mot Mesnali samme dag som han ble meldt savnet. Politiet vet ikke sikkert om det var ham.

– Det har også kommet inn forskjellige observasjoner fra folk som har ment å ha sett ham på flere tider og med ulike klær. Der har vi funnet videoer, og fått avkreftet at det er ham. Mange kan være farget av bilder de har sett i media, sier Krogstad.

Ønsker tips

Det har kommet inn en god del tips til politiet i saken, men ingen som har ført fram til at Evje har blitt funnet.

Politiet holder fortsatt alle muligheter åpne i saken, og har ingen bestemt teori de jobber etter.

Krogstad forteller at de svært gjerne ønsker tips fra publikum som kan bidra med å finne Evje.

– Men vi henger oss ikke opp i klesdrakten lenger. Han kan ha fått tak i nye klær siden dagen han forsvant, sier Krogstad.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00