Ringsaker kommune har engasjert en kunstner som foreslår å bygge flere 12 meter høye master i aluminium som inngangsportal til en av landets største trebedrifter.

Det skaper både irritasjon og hoderysting i ledelsen i Moelven-konsernet, som slettes ikke synes det er noen god idé å bruke aluminium som materiale ved innkjøringen til milliardkonsernet.

Industriarbeider Granseth fra Moelv mener kommunen og Statens vegvesen må bruke hjulet.

Tusenvis av jobber

– Moelven fant ikke opp hjulet, men bedriften fikk det til å rulle. Takket være Moelven Brug som startet med dette for over 100 år siden har i dag har mange tusen jobb, sier Granseth til HA.

Granseth mener alle i Moelv vet hva hjulet symboliserer og de som ikke vet dette skal vite at det er en lang historie her ved Moelva.

– Er litt usikker men det er nok laget over en million kjerrehjul her i Moelv av alle slag. og tar man seg en runde i bygda så har mange et kjerrehjul hengende på veggen eller terrassen. Dette er jo et bra minne om hvor vi kommer fra, sier Granseth.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.