Ina Libak er datter Arvid Libak - kjent Arbeiderparti-politiker fra Løten.

Søndag ettermiddag ble Ina Libak valgt til leder av AUF (Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon).

I en pressemelding sier hun det slik:

- På dette landsmøtet har vi vedtatt politikk for å få ned forskjellene i Norge. Vi har vedtatt å doble barnetrygda, som vi vet er treffsikkert for familier med dårlig økonomi. Vi har vedtatt at tannhelse skal bli tilgjengelig for alle, ikke bare de med god råd. Vi skal fortsette å kjempe for å tette hull i velferdsstaten ved å ha gratis barnehage og skolemat som kommer alle til gode, sier Libak i pressemeldingen.

Hun poengterer at AUF og Arbeiderpartiet må bli enda tøffere fordelingspolitikken for å kunne møte utfordringene Norge står ovenfor:

- Vi vet at hvis vi skal få ned forskjellene så må vi også tørre å innføre skatt på arv, øke formueskatten og skattlegge bolig nummer 2,3 og 15 hardere. Vi må stramme til i toppen. Noen tjener på å kunne eie og arve uten å måtte skatte en krone. Noen tjener på å bruke bolig som investeringsobjekt i et boligmarked ute av kontroll, sier hun og legger til:

 - Det er veldig mange som taper på dagens politikk. Og vi er ikke partiet for de få på toppen, vi er partiet for de mange andre.

HER ER AUF-LEDELSEN:

Leder: Ina Rangønes Libak, Akershus

Generalsekretær: Sindre Lysø, Østfold

Nestleder: Astrid Willa Eide Hoem, Møre og Romsdal

Resten av sentralstyret består av:

Julie Indstad Hole, Trøndelag

Snorre Erichsen Skjevrak, Rogaland

Marta Hofsøy, Troms

Jan Halvor Vaag Endrerud, Oppland

Ronja Bell Breisnes, Hordaland

Gaute Børstad Skjervø, Trøndelag

Hoda Imad, Akershus

Reidar Fugle Nordhaug, Sogn og Fjordane

Agnes Nærland Viljugrein, Oslo

Håvard Sagbakken Saanum, Hedmark

Agnete Masternes Hanssen, Finnmark

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.