Norsk Meteornettverk fikk søndag 15.januar inn flere rapporter om ei ildkule, synlig i fullt daglys ca. 13:48. Det kan være at ildkula har eksplodert over Dovre.

- Dessverre har vi foreløpig ikke funnet den igjen på våre videoopptak, men ettersom rapportene er uavhengige og kommer fra både Vest- og Østlandet, er det ingen tvil om at det dreier seg om ei ildkule, skriver Tor E. Aslesen i Norsk Meterornettverk.

- Det er også meldt om et tordenskrall et par minutter etterpå, som tyder på at ildkula har kommet langt ned i atmosfæren, legger han til.

Rapportene tyder på at den har gått over nordlige deler av Langfjella, antakelig over Dovre. Observasjonene kommer fra Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, Oppland, og Rogaland. Lengst unna er en observasjon fra Haugesund og Lunner kommuner. Vi har kameraer i Lunner, Gran og Oslo kommuner, men har ikke lykkes i å finne meteoren. Bildet ovenfor viser utfordringene.

Sirklene markerer hvor meteoren mest sannsynlig har passert. Uheldigvis er det lett tåke i bildet fra Gran, og fra Lunner og Oslo kan meteoren skjules av terrenget. Dessuten vil det være dårlig kontrast på himmelen så nær horisonten.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.