• IDRETTSPRESIDENT: Tom Tvedt. FOTO: PÅL JACOBSEN

Torsdag kunngjorde Lillehammer planer for en ny OL-søknad, 24 år etter den gedigne folkefesten i 1994.

Som HA skrev samme dag, er Vikingskipet tiltenkt som arena for skøyter.

Ambisjonen er å sikre seg vinterlekene allerede i 2026 eller fire år senere.

Tom Tvedt, som nå befinner seg i Pyeongchang der Paralympics startet fredag, legger ikke skjul på at han ønsker å få OL og Paralympics til Norge. Men 2026 er for tidlig, sier han til Aftenposten. Han sikter til erfaringene fra Tromsøs initiativ om å få arrangere vinterlekene i år, og Oslos mislykkede søknad inn mot 2022.

– Det har kostet oss mye, sier Tvedt.

– Klok av skade har idrettsstyret sagt «2026, det går ikke». Vi må lære av den prosessen. Jeg mener personlig at vi skal arrangere OL en gang i fremtiden, men det må gjøres på en ordentlig måte, sier idrettspresidenten.

Tidligere IOC-president Gerhard Heiberg har overfor VG beskrevet tidspresset som «synd» og mener konkurransen om å få arrangere vinterlekene i 2030 vil være større enn kampen om 2026-lekene.

(©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.