Stavanger får Idrettsgallaen i 2019. Arrangementet er i flere år blitt arrangert i Hamar.

– Vi tror dette kan bidra til en positiv tid for by og næring, sa Rune Røksund, leder i Rogalands idrettskrets (RIK), på en pressekonferanse fredag.

NRK bekreftet nyheten fredag formiddag. Idrettsgallaen i Stavanger går første lørdag i 2019. Den markerer også 100-årsmarkeringen til RIK.

– Jeg er kjempestolt over at vi har klart å få dette til. Jeg synes det er fantastisk, sier Røksund til statskanalen.

Idrettsfesten skal holdes i DNB Arena, hjemmebanen til ishockeylaget Stavanger Oilers. Publikumskapasiteten er på 3500 tilskuere.

– Jeg regner med at det blir fullt. Det er nesten så jeg tror vi burde ha enda flere plasser, sier Røksund til NRK.

Det er første gang Idrettsgallaen legges til et arrangørsted utenfor Østlandet. Tidligere har den funnet sted i Hamar, Lillehammer og Oslo. Arrangementet skal overføres direkte på kanalen, skriver Aftenbladet.

– Stavanger er en fin idrettsby. Flere andre byer ble vurdert, men Stavanger var mest hissig på å få arrangementet, ikke minst siden Rogaland Idrettskrets er 100 år i 2019, sier markedssjef Morten Schønfeldt i Norges Idrettsforbund (NIF) til avisen.

Fem års avtale

Neste års Idrettsgalla skal arrangeres i Hamar. Dette er i tråd med den femårs-avtalen som Norsk Tipping, Norges Idrettsforbund og NRK har inngått.

- I denne avtalen er vi enige om at Hamar er en fantastisk flott by å ha Idrettsgallaen i. Avtalen sier at i løpet av de neste fem årene, skal gallaen være minst to ganger i Hamar. Vi er enige om at det kan være en fordel at andre også får arrangere Idrettsgallaen, sier Tonje Sagstuen som er kommunikasjonsdirektør i Norsk Tipping.

- Stavanger har levert en god søknad til å arrangere gallaen i 2019, og derfor falt valget på dem, legger hun til.

- Hamar blir ikke skviset nå?

- Nei, for alle del. Hamar er en kjempeflott by, har en flott arena for Idrettsgallaen. På årets galla ble det jo også gjort en flott happening på Stortorget. Vi er allerede i gang med å planlegge neste års galla - i Hamar - og den skal bli enda bedre enn årets, sier Sagstuen.

- Er Norsk Tipping komfortable med at gallaen ikke er i Hamar hvert år?

- Ja, det er vi. Det er ingen dramatikk i at gallaen flyttes til Stavanger i 2019. Det er altså en del av partnerskapet, sier Tonje Sangstuen.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.