August Fiddan var lærer på Østvang i perioden 1921 til 1957. Da dyrket elevene egne grønnsaker som ble vurdert og loddet ut på basaren. I 2017 er det et flust av andre fine premier som foreldrene har skaffet, mens elevene har vært på Mattisrud og dyrket grønnsaker for å lage suppe. Denne suppa kunne man kjøpe på basaren.

God suppe

– Vi har lært å lage mye mat, som disse rundstykkene, sier Simen Rundberget. Oliver Nygård kan fortelle at de har både poteter, gulrøtter, kålrot og purre i suppa. Og at blomkålen som også skulle funnet vegen til gryta ikke kom så langt. – Det var for kaldt i vår, så da ble den ødelagt, forteller Simen.

Begge guttene gleder seg til leirskolen som de samler inn penger til. Østvangelevene har lange tradisjoner for å dra til Balestrand i Sogn og Fjordane i starten av sjuendeklasse. De fleste guttene gleder seg til å fiske, mens Oliver ser fram til å skyte med pil og bue.

Flinke elever

Leder for Østvangbasaren Elisabeth Hørsand skryter av elevene.

–De har vært kjempeflinke. Vi synes det er kjempefint at de har fått være på Mattisrud. Det er bra at de kan følge hele prosessen fra dyrking til høsting, sier hun.

Slik som i de senere årene var det både skyting, lykkehjul og erteposekasting på Østvangbasaren. Popcornmaskin hadde de nok ikke på Fiddans tid, men den gode lukta førte til at pengene brant i lomma hos den yngre garde.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.