• Onsdag 6. juni cirka kokka 12 på dagen slår to menn diskret og iskaldt til mot gullsmedbutikken ved inngangspartiet til Coop Obs på Rudshøgda. Umerkelig forsvinner de med smykker for en betydelig verdi.

• Bare to dager før, ved tretiden natt til 4. juni, har tyver kjørt en bil inn i inngangspartiet til en gullsmed på Flisa. Og forsvunnet med smykker for en ukjent verdi.

•Natt til mandag denne uka brøt tyver seg inn hos Petersheim i Brumunddal sentrum.

LIKHETSTREKK

Tyveriet på Rudshøgda skiller seg klart ut fra de to andre. Men det er noen opplysninger som gjør at tyveriet på Flisa og det i Brumunddal er litt interessant å se opp mot hverandre. I Brumunddal er det oppgitt at det var tre mørkkledde menn med mulig tildekket ansikt som slo til. På Flisa har vitner sagt at det var «minst to mørkkledde menn».

– Det er interessant å sammenligne disse sakene, men vi kan ikke låse oss til at det kanskje er samme gjerningsmenn. Men det er absolutt interessant, sier fungerende krimsjef Kathrine Palerud hos lensmannen i Ringsaker.

Begge steder er det brukt stor makt for å ta seg inn. I Brumunddal er det ikke mulig å kjøre en bil inn fordi det er støpt ned fysiske hinder foran inngangspartiet. Imidlertid er det brukt stor kraft for å slå seg inn i butikken, for glasset i inngangspartiet er skuddsikkert og har stått imot flere svært kraftige slag.

LETER ETTER BILFØRER

Tirsdag ettermiddag friga politiet to overvåkingsbilder av en bil i Brumunddal sentrum fra natt til mandag.

– Primært ønsker politiet å komme i kontakt med fører, men etterspør også informasjon om bil og eier, opplyser Palerud.

Politiet mener tidspunktet for Petersheim-brekket ligger rundt klokka 02.15 natt til mandag, og ønsker kontakt med mennesker som var i eller i nærheten av Brumunddal sentrum på dette tidspunktet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.