– Statsbudsjettforslaget fra Venstre er distriktsfiendtlig fordi det vil bremse utbygging av ny E6.

Det sier Kristian Tonning (28) – førstekandidat til neste års stortingsvalg – fra Stange Høyre til HA.

Erik Ringnes (61) – dagens førstemann fra Stange/Hedmark Venstre – parerer det slik:

– Jeg synes at det er uklokt av Tonning Riise å kommentere et budsjettforslag ved å gå ut slik i avisa i dag. Denne type utspill gjør ikke forhandlingene lettere. Dette er ikke tiden for polemikk, sier Ringnes.

ETTERLYSER VENSTRE I HEDMARK

Bakgrunnen for uenigheten er at Venstre i sitt forslag til statsbudsjett reduserer støtten til Nye Veger AS – som skal bygge firefelts E6.

– Et kutt på en av de tre milliardene Nye Veier har fått til sine prosjekter vil åpenbart få store konsekvenser for E6-utbyggingen. Her må Hedmark Venstre komme på banen, og påvirke sine politikere sentralt, sier Tonning Riise, og legger til:

- E6 Kolomoen-Moelv ligger nå fem år foran skjema. Nye Veier er klare til å delåpne veien allerede i 2018. Det er helt uforståelig at Venstre gjør det til en kampsak å bremse hele E6-utbyggingen. Dette er distriktsfiendtlig politikk!

TRENGER STØTTE, MEN...

Er det lurt av deg å gå ut slik siden dere trenger støtte fra Venstre for å få vedtatt eget statsbudsjett?

- Det er akkurat derfor at jeg nå vil utfordre Hedmark Venstre på å påvirke sin egen stortingsgruppe slik at man unngår et så distriktsfiendtlig forslag, sier Riise.

FØRST JERNBANE

Ringnes sier det slik:

- Hedmark Venstre vil selvsagt ikke kutte en milliard kroner i støtten til Nye Veger. Vi har sendt inn 13 andre forslag på kutt, sier Ringnes.

- Du støtter fortsatt hurtig utbygging av firefelts E6?

- Mitt syn er nå som før at dobbeltspor på jernbanen er viktigere enn firefelts E6, sier Ringnes.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.