Ifølge Nationen har konkurstallene økt to år på rad. I fjor gikk 19 flere bønder konkurs enn i 2015, noe som er en økning på 64 prosent. Ivar Pettersen i Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) sier at det er relativt lave konkurstall i det norske jordbruket, men mener at utviklingen er urovekkende.

– En såpass stor økning før den varslede renteoppgangen er ikke bra. Vi ser at mange av de store brukene har høy gjeldsgrad. Det er en risiko når renta fortsetter å stige, sier Pettersen til Nationen.

Avisa skriver at norske bønder er beregnet til å ha 62,4 milliarder kroner i jordbruksrelatert gjeld.

I tillegg kommer gjeld knyttet til private eiendeler og andre næringer, som gjør at bøndene til sammen har rundt 115 milliarder kroner i gjeld, ifølge tall fra NIBIO.

(©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.