- Mannen er i 40-årene og hjemmehørende i Akershus.

Det sier operasjonsleder Sidsel Svarstad ved Innlandet politidistrikt til Hamar Arbeiderblad. Hun bekrefter dermed HAs tips om at en innsatt hoppet over gjerdet og stakk av fra fengselet i Stange tirsdag ettermiddag.

Rømningen skjedde cirka klokken 18.30 tirsdag.

- Vedkommende, som er godt kjent av politiet, hadde ordnet seg skyss og var nok raskt på tur hjemover, sier Svarstad.

- Bør folk i nærområdet til fengselet passe seg for vedkommende?

- Nei. Vedkommende er ikke farlig på noen måte. Han har ganske sikkert dratt dit han kom fra.

- Er vedkommende etterlyst, og startet politiet en leteaksjon?

- Alle enheter ble orientert, men det ble ikke lett mer enn det. Vedkommende er å betrakte som etterlyst fordi han rømte fra soning, sier operasjonslederen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.