Det opplyser leder i Hedmark KrF, Oluf Maurud fra Brumund i Ringsaker.

– Homovielsen har ikke skapt store bevegelser i KrFs velgermasse i Hedmark. To har meldt seg ut av partiet med «politiske årsaker» som begrunnelse. Et nytt medlem har kommet inn i partiet i august, forklarer Maurud til HA.

I en meningsmåling publisert i går i Vårt Land oppnår KrF 3,6 prosent og partiet er under sperregrensen.

– Det er ikke sikkert at alle som forlater partiet gjør det på grunn av homovielsen. Det er også mange i KrF som ønsker at partiet skal samarbeide tettere med regjeringen. Noen av disse går til Høyre fordi de ikke opplever at KrF er tett nok på regjeringen, analyserer Maurud.

KrF-lederen påpeker at partiprogrammet løfter fram ekteskap mellom mann og kvinne, men åpner opp for andre valg og at dette skal vises respekt.

LES OGSÅ: Debattinnlegg av Per Lunde i Ringsaker KrF: Et «kristelig parti» – hva skal det være?

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.