• HOCKEY-EKSPERT: Tomas Hedlund roser fansen fra Hamar.

- Det fantes til og med fans av Djurgården på den ene kroen. Det var en "kärleksfull stämning" og begge lagenes supportere kunne høres på tvers av gaten.

Det sier Tomas Hedlund (47) til HA.

Han er sjefredaktør for nettstedet hockeybladet.nu. I 15 år har han som journalist fulgt svensk og internasjonal hockey tett.

Maken til stemningen lørdag kveld - takket være hundrevis av fans fra Hamar - har han knapt sett.

PUB STENGTE DA FESTEN TOK AV

Lørdagens fest til Hamar-fansen vakte så stor oppsikt at den foranlediget en artikkel på hockeynettstedet hockeybladet.nu.

HA har vært i kontakt med hamarsinger som var på kroa.

De understreker at det - så vidt de fikk med seg - ikke skjedde noe galt eller voldelig på puben.

Det ble ganske enkelt for mye leven - hovedsakelig i form av sang.

HER ER JOURNALISTENS INNTRYKK

HA var søndag formiddag i kontakt med Thomas Hedlund som driver og eier det svenske nettstedet:

- Stemningen på Rörstrandgatan i Stockholm var fantastisk. Og det var kroene der Storhamar-fansen var samlet at det var best stemning, sier Hedlund til HA.

Han sier at stemningen kan sammenlignes med det man opplevde under fotball-VM:

- Etter det jeg har hørt så var omsetningen på høyde med det man så under fotball-VM - ja til og med kanskje høyere, sier Hedlund til HA.

KROA STENGTE

Ifølge nettstedet hockeybladet.nu var det tusen Storhamar-fans ute på byen i Stockholm lørdag kveld.

Artikkelen åpner slik: " Enligt uppgifter har man fört så mycket liv att en krog tvingats stänga  dörrarna för att det förts för mycket liv redan klockan 20:00."

Nettstedet skriver videre at kroa "Bagpipers Inn pub" stengte dørene fordi det ble for mye liv blant den norske fansen.

Hedlund selv sier det slik til HA:

- Totalt var det om lag 200 Storhamar-tilhengere på de to kroene Humlehof, som fortsatt å holde åpent, og Bagpipers Inn. I denne gata var det nok til sammen 500 fans fra Hamar. Bagpipers Inn stengte ved 20-tiden etter klager til eierne av lokalet, sier Hedliund.

KLAGE FRA SVENSKE NABOER OG NORSK -SVENSK LEGENDE

I artikkelen på nettstedet hans heter det blant annet slik:

"Grannarna har klagat så mycket så att dom hotat att ringa polisen vilket medförde att krogen tog det säkra före det osäkra och stängde."

I teksten heter det også at Storhamar-trener Fredrik  Söderström besøkte kroa for å hilse på fansen. I artikkelen heter det at den norske hockeylegenden - det skriver svenskene - Pål "Magic" Johnsen også besøkte kroa.

Deretter heter det slik:

"Med tanke på det så blev stämningen så hög att grannarna klagat såpass mycket att krogen alltså var tvungen att stänga redan klockan 20:00. I vanliga fall har man öppet till 01:00."

FOTOGRAFERET MENS HAN TISSET

Hockeybladet skriver videre at puben skulle ha planlagt å gjenåpne etter at de norske gjestene hadde dratt fra stedet.

I artiklkelen heter det deretter:

"Men det lär knappast hända då festen bara har börjat för norskarna. Här har vi en supporter som “vattnar blommorna” som vi ser via en läsarbild."
Avsnittet ledsages av et bilde av en mann som tisser i en blomsteroppsats.

HA understreker - som hamarsinger på kroa sier - at det ikke skjedde noe annet enn at det var mye folk og liv på kroa.....

SVENSKE STAMGJESTER KOSTE SEG

Svenske Tomas Hedlund - hockeyjournalist og svensk redaktør - får siste ordet:

- Festen fortsatte på kroerne i det samme området helt til normal stengetid. Stemningen var fantastisk, sier han og avslutter slik:

- Det var lyrisk og de svenske stamgjestene ble lengre enn de hadde tenkt!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.