Det melder Statens vegvesen, vegavdeling Hedmark, i en pressemelding.

- Vi må tilbake til 1941 for å finne færre drepte på vegene i Hedmark!

Det sier avdelingsdirektør Aud M. Riseng ved Statens vegvesen, vegavdeling Hedmark til HA.

I 2016 mistet ni mennesker livet på vegene i Hedmark.

Snittet for de siste fem årene er 8,4 trafikkdrepte.

For 10 år siden mistet 27 mennesker livet i trafikkulykker i Hedmark.

TRYGG TRAFIKK GLEDER SEG

- Trygg Trafikk er veldig glad for denne positive utviklingen, men i respekt for dem som har mistet sine håper jeg det ikke jubles over tallene.

Det sier Marianne Mittet Solbraa distriktsleder i Trygg Trafikk i Hedmark, og fortsetter:

- Jeg har møtt pårørende som har mistet sine kjære, et dødsfall i trafikken preger så utrolig mange familiemedlemmer, slekt og venner, kolleger, medelever og andre. En trafikkulykke kommer brått, det rammer så brutalt.  Med ulykka med sju ungdommer i en og samme bil i Åmot, så kunne tallet sett fryktelig annerledes ut for Hedmark, så Trygg Trafikk vil jobbe videre med nullvisjonen sammen med gode samarbeidspartnere som politi, Statens vegvesen og andre aktører, sier Mittet Solbraa. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.