Leder i Hedmark Transportarbeiderforening, Eldar Rudolfsen, fikk mandag besøk av representanter fra avfallsselskapet på sitt kontor i Folkets Hus i Hamar.

Det var etter at han 1. februar gikk ut i HA og uttrykte sin bekymring for RenoNorden-sjåførenes arbeidsforhold, at han fikk en telefon fra selskapet, som ville ha dialog utenfor mediene. Men Rudolfsen hevder han ikke ble mye klokere etter møtet med driftsdirektør Jan Berg-Styhm og HR-sjef Liv-Anne Raa.

– Det er fortsatt mye som henger i lufta som jeg føler jeg ikke har fått svar på, sier Rudolfsen.

hevder avtale er ugyldig

Han har blant annet etterlyst å få se avtalen mellom sjåførene og RenoNorden som tillater økt overtid.

– Jeg fikk se den særavtalen, men jeg setter fortsatt store spørsmålstegn ved den, og mener den er ugyldig. Den er ikke godkjent av oss, og er undertegnet av en lokal tillitsvalgt som sitter på Gjøvik, sier Rudolfsen.

Han er også fortsatt bekymret for overtidsbruken, og stiller seg undrende til at selskapet opplyste at de nylig gikk over til et digitalt stemplingssystem.

– Da måtte jeg jo spørre om de hadde hatt god kontroll før overgangen, men fikk ikke noe godt svar på det, forteller Rudolfsen.

tilbakevises

RenoNorden på sin side avviser påstandene fra Rudolfsen, og nekter for at det er noe galt med avtalen.

– Med utgangspunkt i de hjemlene i arbeidsmiljøloven avtalen er inngått fra, så står det ingenting i lovverket om at en overordna arbeidstakerorganisasjon skal godkjenne den type avtale, sier kommunikasjonssjef Erik Riste til Hamar Arbeiderblad.

Han var selv ikke til stede på møtet, men har fått tilbakemelding fra kollegene.

– Det var et konstruktivt og ryddig møte, med gjennomgang av aktuelle problemstillinger, og vi var enige om å fortsette dialogen, opplyser Riste.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.