Den lave sola skinner skarpt på arbeiderne som er i gang med å løfte på plass brakker langs Strandsagvegen, rett nord for E6-avkjøringen til Brumunddal.

Brakkene skal i løpet av noen uker være klare til å kunne brukes som hovedanleggsrigg for Veidekke, som skal bygge ut nye E6 mellom Arnkvern og Moelv.

På det meste vil rundt 300 arbeidere oppholde seg i og rundt den store brakkebyen som nå vokser fram i raskt tempo. 200 av disse skal også bo på området, stort sett fra mandag til torsdag.

Torsdag formiddag var 38 brakker heist på plass, men det er bare en liten del av det samlede antallet som skal settes opp på jordet.

Sentral plassering i byen

Nye Veiers prosjektdirektør Øyvind Moshagen møtte HA for en omvisning på tomta til Veidekkes store arbeidsrigg. Han forteller at Brumunddal egner seg ypperlig til nettopp dette formålet.

– Her er man tett på anlegget, samtidig som logistikken sørger for god drift. Det er blant annet kort veg til tog, noe som er viktig siden vi har skjønt at mange vil pendle, sier han.

Tidlig i desember skal hele riggen til Veidekke være mer eller mindre klar til innflytting. Fra før er det opprettet en lignende brakkeby i Stange næringspark, hvor Hæhre koordinerer byggingen mellom Kolomoen og Arnkvern.

– Dette er synlige tegn på at det skjer noe, og at utbyggingen går framover for fullt, sier Moshagen.

I Ringsaker starter Veidekke byggingen i midten av november. Moshagen forteller at mye av det største arbeidet vil bli gjort forbi Brumunddal. Derfor er det fornuftig å legge anleggsriggen hit.

– Riggen blir liggende sentralt plassert midt på strekningen. Brumunddal er en by med de fleste fasiliteter, og her kan arbeiderne både handle mat, gå på kino eller ta seg en tur på puben.

Snart full fart i Stange

Også i Stange har bilistene de siste ukene kunnet merke en langt større byggeaktivitet. Med rundt 130 arbeidere og mer enn 40 maskiner i sving, begynner Hæhre nå å få en betydelig drift.

– Det skjer mye nå, og omfanget øker framover, sier Moshagen.

Våren 2018 vil det samlede antallet E6-arbeidere i Stange, Hamar og Ringsaker være over 500. Men, til tross for de enorme inngrepene i nærområdene, er det relativt få klager.

– Vi har hatt tett dialog med alle berørte parter. Nettopp på grunn av dette opplever vi nå at det er ganske «rolig», sier Moshagen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00