Vaskeriet er en del av Løten arbeids- og opplæringssenter (LAOS). I dag holder vaskeriet til i det gamle administrasjonsbygget ved Løiten Brenneri, men i mai flytter staben inn i kliss nye lokaler i Venslivegen.

I de nye lokalene får vaskeriet ren og uren sone og blir et såkalt barrierevaskeri, noe som i dag er et krav for å kunne vaske tøy fra helseinstitusjoner. Det gir dem for eksempel mulighet til å vaske sengetøy fra Helsetunet, som i dag sendes til Tekstilvask på Biri. Også Løten-leger og andre helsearbeidere kan få vasket klærne sine på forsvarlig vis innenfor kommunegrensa.

GOD HYGIENE ER VIKTIG

I dag vasker LAOS for bedrifter som Flagstad, Kjosbakken, Vianor og Godtanna. I de nye lokalene vil de kunne oppfylle kravene som stilles på en bedre måte.

Tirsdag var Driftsutvalget i Løten på befaring i LAOS’ nye lokaler, som skal stå ferdige i mai. Avdelingsleder Ragnhild Bekk fortalte at hun sist uke besøkte et noe tilsvarende vaskeri på Teisen i Oslo. De som jobbet der jobbet på ren og uren sone annenhver uke.

– Hvordan vi skal gjøre det hos oss, vet vi ikke helt ennå, men når de går fra uren til ren sone, må de gjennom en sluse. Der må de vaske seg, skifte tøy og så vaske seg en gang til, fortalte Bekk.

VIL VÆRE NAVS FØRSTEVALG

LAOS er et kommunalt tiltak som gir tilbud om aktivitet, opplæring og sysselsetting til voksne i Løten med behov for bistand. De tar blant annet imot deltakere fra Nav. For eksempel kan trygdede få tilbud om aktivitet her.

– Nav-samarbeidet er kjempeviktig. Vi har en klar ambisjon om å være førstevalget for Nav Løten, sier virksomhetsleder Geir Arne Nilsen.

Han sier han er ydmyk over beslutningen om å bygge det nye senteret, som har en prislapp på 31 millioner kroner, og at han er glad på brukerne og de ansattes vegne.

Nå skal kommunen i gang med en navnekonkurranse for å gi senteret et navn.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.