– Jeg trives veldig godt på Asko. Jeg lærer mye, både språk og systemet i jobben. Jeg er fornøyd med praksisen, og håper å få jobb her, sier Amin Said Duale.

Sammen med to andre elever ved Voksenpedagogisk senter har han praksis ved Asko. Elevene går på et yrkesrettede introduksjonsprogram. Opplegget kombinerer norsktimer, undervisning i salg og servicefag og arbeidspraksis.

HER kan du lese om lignende språkopplæring i Hamar.

– Målet er at deltakerne skal lære seg norsk og komme raskt ut i arbeid eller videre utdanning, sier prosjektansvarlig Lisa Gilbert.

Asko har gode erfaringer med å ta inn elever fra Voksenpedagogisk senter til arbeidspraksis.

– Dette har vært lærerikt for oss, og vi har blitt kjent med mange flinke medarbeidere. Vi ser dette som en investering i framtidig arbeidskraft og kompetanse, sier administrerende direktør Terje Flaatrud i Asko Hedmark AS.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.