Leiligheten ligger øverst og helt i front på Teglgården 1 - med terrasse mot Koigen og Mjøsa i sør og Nestlé-pipa i vest.

- Ja, dette vil ganske sikkert bli den dyreste leiligheten som noen gang er solgt på Hedmarken.

Det sier daglig leder Cato Deglum (45) i eiendomsmegler Krogsveen til HA.

Leiligheten ble annonsert i onsdagens HA.

DETTE FÅR DU for 12 millioner

HA har nylig skrevet om et par brukte leiligheter som er solgt for om lag ni til ti millioner kroner i Bryggeriet og Teglgården 2.

Rekordleiligheten som er lagt ut nå er på 123 kvadratmeter primærareal - fordelt på entrè, gjestetoalett, vaskerom, bad/WC, stor stue, kjøkken og tre soverom med vinduer vestover. Leiligheten ligger i Teglgården 1.

Terassen er på 82,7 kvadratmeter.

I salgsprospektet vises det til eiendomsskatt på 12.000 kroner til Hamar kommune og strømkostnad på cirka 10.000 kroner i året.

Inkludert dokumentavgift på om lag 250.000 kroner er prisforlangende oppe i 12,2 millioner kroner.

Fellesutgiftene i borettslaget er på 4.399 kroner i måneden.

FIRE MILLIONER OPP

Blokka ble bygd i 2015.

Ifølge grunnboka ble denne leiligheten solgt for åtte millioner kroner.

Eiendomsmegler Deglum tror det er brukt noe penger på oppgradering i tillegg til den summen.

Så vidt HA vet er Hamars dyreste leilighet hittil den øverste, og noe tilbaketrukne leiligheten i Bryggeriet 2. Den ble solgt til Knut Tangen for ti millioner kroner for et par år siden.

- Er denne leiligheten til 12 millioner kroner lettsolgt?

- Det er litt vanskelig å svare på det. Vi vet det er kjøpere der ute, men hvor raskt de snur seg vet jeg ikke. Men er  man ute etter det beste i byen kan det jo lønne seg å være rask. jeg tror prisen vil bli noe rund prisantydning, sier Deglum og legger til:

- Nærmere Mjøsa kommer man ikke uten å bo i telt!

GLAD PÅ KJØPERNES VEGNE

Tron Sanderud (65), administrerende direktør i Utstillingsplassen Eiendom AS som bygde både Teglgården og Bryggeri-blokkene er godt fornøyd med at kjøperne har gjort en god investering som kaster av seg:

- Vi er glad for at de leiligheter vi selger står seg godt i markedet og oppfattes som attraktive både mht kvalitet og beliggenhet. At de som måtte velge å selge får en god pris, syntes vi bare er hyggelig, sier Sanderud til HA.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.