– Det er dårlig stelt med skiføret på store deler av Østlandet. Det kommer et lite dryss med snø i helgen, men ikke noen mengder som bygger løyper, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss ved Meteorologisk institutt til NTB.

Østlandet og Sørlandet får en skyet helg, og meteorologen mener det kan komme litt nedbør ut av disse skyene.

SE HER: Slik er det på Sjusjøen

– Jeg tror det blir regn på kysten. Hvor langt inn i landet og hvor høyt du må for å få snø, det gjenstår å se. Men det er ikke snakk om store mengder. Jeg tror ikke jeg hadde satset på skitur på søndag, sier Gislefoss.

I lavlandet østafjells er det stort sett rulleski eller skiløyper på kunstsnø som gjelder for tida.

Flott i fjellet

Den siste uka har tåka ligget jevnt med vannflata på Mjøsa. Stålgrått og tungt, og langtfra slik vi gjerne vil ha det om vinteren. Bare noen kilometers biltur opp fra Hamar stråler sola, og når du kikker ned mot byen ser du at tåka ligger som et lokk over byen, men i fjellet er det glimrende. Nok snø, sol og milevis med flotte skiløyper.

Svein Arne Hagen fra Ilseng vil gjerne gå på ski. Han er ukependler til Oslo. Der finnes det ikke et fnugg med snø.

- Jeg må hematt for å gå på ski, ja, sier Hagen.

Svein Arne Hagen går 50 mil på ski hver vinter. Nå passer han på å få mange flotte skiturer i løpet av helga.

Da vi var på skitur tidligere i uka lå tåka tjukk som graut over Hamar, men oppe i høyden var det påskestemning.

Strømmer til

Folk fra hele Østlandet strømmer til Hedmarksvidda og Sjusjøen. I marka rundt Oslo er det langtfra noe skiføre, men de skiglade strømmer til Hedmarken.

- Vi ser mange med Oslo-klubbjakker i løypene ja, bekrefter Margrethe Rud-Skjeseth i Hamar og Hedmarken Turistforening.

- Vi har jo ikke telling på hvor mange som strømmer til vårt område for å gå på ski om dagen, og da spesielt i helgene, men parkeringsplassene har vært stappfulle med biler.

- Hvor mye snø er det i fjellet?

- På Hedmarksvidda er det en halv meter med snø og flotte forhold, legger hun til.

- Men du kan ikke gå på ski fra byen og opp til Mållia for eksempel?

- Nei, nede i lavlandet er det jo ikke snø slik at tilkoblingsløypene er ikke kjørt, sier Rud-Skjeseth

Hedmarksvidda er et eldorado for skientusiaster om dagen. Skisporene er som trikkeskinner. I helga kan du garantert kose deg med mil etter mil på ski, men det blir neppe i solskinn for det er varslet gråvær over hele Hedmarken - både i lavlandet og til fjells - i helga.

Lurer du på hvor du skal legge skituren? Her er 10 tips fra HA!

PS: Har du et tips om hvor det er flott å gå på ski? Del det med HAs lesere her. 

I alpinanleggene i Trysilfjellet, Hafjell og Kvitfjell rapporteres det at folk fra osloområdet, trøndere og vestlendinger strømmer til for å kjøre på ski.

På Sjusjøen rapporteres det om flotte forhold. Der er det 80 centimeter med snø over store deler av fjellet, mens det er 50 centimeter i nedfartene. Også på Sjusjøen blir det gråvær i helga, og kanskje kommer det enda litt snø... 

Tone Alterskjær i Destinasjon Sjusjøen sier til GD:

- Det danske kajakklandslaget, som bruker ski som trening, har oppholdt seg på Geilo de siste årene. Nå er de her, og de har forlenget oppholdet sitt. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.