• NY E6-SJEF: Steinar Fretheim, her på et arkivbilde fra Brumunddal i 2009, skal lede et stort byggeprosjekt.
    FOTO: JO KJETIL HEGGELUND

I en pressemelding tirsdag morgen skriver Nye Veier følgende:

Steinar Fretheim får ansvaret for å utvikle hele E6 Moelv-Øyer. Fretheim har lang fartstid fra både offentlig og privat virksomhet innen bygg- og anleggsbransjen.

DIREKTØR FOR BYGNINGSPOLITIKK

Fretheim har de siste årene vært direktør for bygningspolitikk i Byggnæringens landsforening samt avdelingsdirektør i Direktoratet for byggkvalitet.

- Vi er svært glade for å få Steinar Fretheim med på utbyggingen av E6 Moelv – Øyer. Fretheim kjenner bransjen godt og har også en sterk og svært relevant bakgrunn med 25 år fra entreprenørbransjen tidligere, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier E6 Innlandet.


Den nye utbyggingssjefen har tidligere blant annet vært fagdirektør for Direktoratet for byggkvalitet på Gjøvik samt jobbet for flere entreprenører.

ERFARING MED DET OFFENTLIGE 

- Han har bred faglig kompetanse og erfaring og jeg er sikker på at han vil bidra til en positiv utvikling av selskapet. Han har også mye erfaring med offentlige myndigheter, noe som er svært viktig i stillingen som utbyggingssjef. Han kommer til å planlegge og gjennomføre prosjektet på en god måte, sier Moshagen.

Fretheim får en sentral rolle i Nye Veier E6 Innlandet. Han blir en del av utbyggingsområdets ledergruppe og skal rapportere direkte til prosjektdirektør. Fretheim er bosatt i Søndre Land.

SLIK SKJER UTBYGGINGEN

Utbyggingen av E6 Moelv – Øyer deles i tre strekninger. Lengst i sør blir det en kontrakt for strekningen Moelv – Roterud inkl. ny Mjøsbru.

Neste strekning går fra Roterud til Storhove og det blir en egen kontrakt for utbygging av strekningen Storhove – Øyer.  

I tillegg til å utvikle hele Moelv-øyer prosjektet sammen med entreprenørene i reguleringsfasen skal også Fretheim lede utbyggingen fra Storhove til Øyer.

Alle de tre strekningene skal ut i markedet i 2019.

Nye Veier E6 Innlandet planlegger en årlig omsetning på omtrent to milliarder kroner pr. år frem til og med 2025


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00