Her er Hedmarksbenken:

AP: Anette Trettebergstuen (36), Hamar.

AP: Nils Kristen Sandtrøen (28), Tynset.

SP: Trygve Slagsvold Vedum (38), Stange.

SP: Emilie Enger Mehl (24), Åsnes.

FRP: Tor André Johnsen (48), Ringsaker.

H: Kristian Tonning Riise (28), Stange.

SV: Karin Andersen (64), Hamar.

HER kan du lese hva HA skriver om hedmarksbenken på lederplass.

TRIPPEL-KARIN

Tirsdag var det endelig klart at Karin Andersen for tredje valg på rad kommer inn på Stortinget på et utjevningsmandat.

Dermed er Andersen klar for sin sjette periode på Stortinget. Andersen bor i Hamar, men kommer opprinnelig fra Kongsvinger. Hun jobbet som barnehageassistent fra 1977 til hun kom på Stortinget første gang i 1997.

- Jeg tror det er lov å kalle seg en stayer nå! sa Andersen til HA og lo tirsdag ettermiddag.

NERVEPIRRENDE

Hun medgir at det var i meste laget spennende inntil utjevningsmandatet var sikret:

- I valgkampen følte jeg at vi var på riktig veg, men dette har vært veldig nervepirrende. Jeg har også funnet ut at jeg blir det eldste kvinnfolket på Stortinget. Da vil det komme godt med at jeg har noen års erfaring fra et lavtlønnsyrke. Jeg vet hvordan mange kvinner - ikke minst godt voksne - bærer velferdsstaten på sin vonde rygg, sier hun.

LEI Å DANKE UT AP

Tirsdag var det bare to skår i gleden over å bli gjenvalgt.
Den største nedturen var at det ikke ble regjeringsskifte.

- Og så er jeg veldig lei meg for at mitt mandat kom på bekostning av Tone Sønsterud fra Arbeiderpartiet. Vi satt sammen i kommunestyret i Kongsvinger for mange herrens år siden. Det er et trist skår i gleden at Tone ikke får fortsette på Stortinget, sier Andersen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.