Torsdag presenterte de tre ulike byråene sine forslag for arbeidsutvalget som jobber med saken.

I en pressemelding forteller utvalget at det kom inn 162 mer eller gjennomarbeidede forslag da innbyggerne i de to fylkene ble bedt om å komme med innspill til fylkesvåpen for Innlandet fylke.

EN JURY JOBBER MED SAKEN

En jury, ledet av Even Aleksander Hagen, leder av fellesnemnda, valgte så ut fire av ideene som i neste omgang gikk videre til de tre designbyråene. De hadde frist til 1. september med å komme med sine løsninger av oppdraget. Disse ble torsdag presentert for politikerne i arbeidsutvalget.

Juryen skal nå ta med seg politikernes innspill i det videre arbeidet, fram mot et likelydende forslag til fylkestingene i Hedmark og Oppland for endelig beslutning i oktober.

I de følgende avsnittene kan du lese litt om hva de tre byråene selv skriver om sine forslag.

FORSLAGET FRA ANTI

ANTI skriver innledningsvis i sitt forslag:

Vi har evaluert idéene grundig, både rundt konsept og historiefortelling, samt estetikk og heraldiske prinsipper. Vi har gjort et grundig dypdykk i heraldisk tradisjon og spesielt innenfor norsk fylkes- og kommunevåpenhistorikk for å forsikre at våre forslag er i henhold til de heraldiske prinsipper og tradisjoner vi har for fylkesvåpen i Norge.

(…)

Flere av forslagene hadde sammenslåingen mellom Hedmark og Oppland som et element i utformingen av skissene. Vi har valgt å tone dette noe ned i våres anbefalinger, da fylkessammenslåing ikke er noe unikt for Hedmark og Oppland nasjonalt sett og vil være irrelevant for fylket som helhet i fremtiden etter sammenslåingen.

I stedet har vi valgt å finne mer subtile fellestrekk ved nåværende fylkesvåpen i begge fylkene som kan videreføres for å beholde den historiske tilknytningen til de to fylkene hver for seg.

FORSLAGET FRA FERSKVANN

Ferskvann skriver følgende om sin tolkning av oppgaven:

«Rammer og utgangspunkt for utarbeidelse av nytt fylkesvåpen» gitt oss av oppdragsgiver 26.6.18 har vært premissgiver i arbeidet.

Ut over dette har vi også hatt følgende for øyet:

Selve sammenslåingen av fylkene vil være en forbigående hendelse og ikke et poeng i framtida.Fylkesvåpenet bør oppleves som imøtekommende; «Jeg føler meg velkommen til Innlandet».Tidløst og rent design. Symbolikk med utgangspunkt i et begrenset antall elementer.I juryens utvalgte forslag er det i alle begrunnelsene referert til symbolikk fra naturen som fjell, skog, vann elver etc.

Vi synes dette faller naturlig for et fylkesvåpen for Innlandet, men har i tillegg vektlagt andre verdier herunder:

Knutepunkt & kommunikasjonDrivkraft & samarbeidMangfold og samholdFramgang & utvikling

FORSLAGET FRA KRIBLE DESIGN

Krible skriver i sin tolkning av oppgaven:

"I arbeidet med utforming av fylkesvåpenet tok vi utgangspunkt i de begrunnelsene som fulgte med de valgte bidragene, i tillegg til juryens vektlegging om at de valgte ideene til det nye fylkesvåpenet ikke tar utgangspunkt i selve sammenslåingen, men søker etter noe som symboliserer det nye Innlandets rike naturressurser, samt et element som uttrykker modernitet og som peker framover – et symbol som viser Innlandet på en god og framtidsrettet måte.

Rent visuelt prøvde vi å kategorisere de fire ideene:

Midtdeling i komposisjonen. Stilisert. Streker. Geometrisk.Fristilt symbol, med gjentakelse av et element. Geometrisk.Asymmetrisk komposisjon, med diagonal. Organisk.Symmetrisk komposisjon. Stilisert. Streker. Geometrisk.

(…)
Vi har utformet fire ulike retninger på bakgrunn av dette. I prosessen ble vi naturlig nok inspirert av tanker og begrunnelsen på tvers av de ulike ideene, noe som gjenspeiler seg i det resultatet vi har valgt å levere."

HER kan du lese mer på nettsidene til Innlandet fylke.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.