Bor du i dette området må du regne med masse støy denne uka.

De første lastebilene med masse er på veg til området ved Åker gård i Hamar, under Rørosbanen og ned til Midtstranda.

Her skal Hias til helga gjøre omfattende arbeider ved å legge nye vann- og avløpsrør. Rørosbanen skal graves tvers av for under jernbanen skal det legges stålrør for vann og avløp. 36 timer på seg har Hias til å gjøre jobben, før togene igjen kommer kjørende.

Selve arbeidet med kryssingen av Rørosbanen skjer fredag fra klokka 20.45 til søndag klokka 11.30. I denne perioden blir det døgnkontinuerlig støy fra anleggstrafikk fra Stasjonsvegen til Midtstranda.

Trym Edvartsen, som er prosjektleder i Hias, forteller at beboerne i det området som det nå skal jobbes i, vil få såkalt tosidig vannforsyningssystem.

- Det betyr at dersom det er problemer med vannet i Hamar så vil beboerne få vann fra Stange og omvendt.

- Vi beklager de ulempene med støy dette medfører for beboerne i området, sier Trym Edvartsen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.