– Politi! Stå i ro.

Et lag sivilkledde politifolk slår opp døra og stormer inn i en bolig i utkanten av Hamar. Klokka er rundt 13 torsdag. Et stort antall politifolk går samtidig til aksjon på flere steder i Hamar og Ringsaker. I lengre tid har det vært drevet spaning og etterretning i jakt på narkotikaselgere som selger stoff til ungdom på Hedmarken.

Les mer om aksjonen her: Ville hindre mai-salg til ungdommen

Adressen HA følger politifolkene inn på antas av politiet å være veldig sentral for narkotikasalg i distriktet. Inne får politiet raskt kontroll på to østeuropeiske menn. Politiet, som ikke er bevæpnet under aksjonen, går gjennom og sikrer at det kun er disse to mennene som oppholder seg der. De to er svært overrasket og noe omtåket av det brå besøket som kom inn døra så flisene føk.

LYNLÅSPOSER

Det er de rosa lynlåsposene med cannabis i, og lengre tids spaning på kjøpere og selgere av disse, som har ledet politiet til denne adressen. Politiet har ønsket å sette de to mennene ut av spill.

I bakgrunnsmaterialet for aksjonen finnes blant annet et bilde av en ung mann som handler narkotika. Den er pakket i en av disse posene.

Med mennene ute av huset og på tur til arresten, går aksjonslaget gjennom boligen. I en skjenk på et soverom dukker det opp noen klumper hasj.

Men det virkelig interessante funnet gjør politiet da de finner en hel rull av de rosa Ikea-posene, sammen med en vekt og utstyr som mer enn indikerer at her pakkes og selges det narkotika.

Og de kan linke de to mennene til posene de har fotografert narkokjøpende ungdommer med.

– HAR JOBBET OVER TID

Bjørn Fredrik Monné er leder for narkotikaseksjonen på Hamar politistasjon.

Ved 21-tiden torsdag kveld avsluttet politiet aksjonen, som da hadde gått gjennom hele dagen.

– Noen av de adressene vi har slått til mot torsdag har det vært jobbet målrettet mot over tid, sier han til HA.

Politiet har drevet betydelig med spaning og kartlegging for å få stoppet ungdommens narkotikakanal.

De to østeuropeiske mennene sitter i arresten ved Hamar politistasjon til de blir avhørt fredag. Deretter tar politiet stilling til om de skal fengsles.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00