Det kommer fram i en pressemelding fra Hedmark fylkeskommune.

I juryens uttalelse heter det:

Henrik Martin Dahlsbakken ble født i Hamar i 1989 og så mye film i ungdomsårene. Han gikk medier og kommunikasjon på Hamar katedralskole, men da han som 19-åring ikke kom inn på filmskolen i Lillehammer, valgte unge Dahlsbakken å gå sine egne veier.

LES OGSÅ: Publikumspris til Dahlsbakken

Han søkte og ble innvilget et arbeidsstipend for unge kunstnere. Dermed kunne den selvlærte regissøren og manusforfatteren komme i gang med filmproduksjonen, samtidig som han studerte noen enkeltemner i film- og medievitenskap ved Universitetet i Oslo.

Med allerede 12 filmtitler i porteføljen, og 5 til under produksjon, må 29 år gamle Henrik Martin Dahlsbakken sies å være en svært produktiv filmskaper. Filmskaper er virkelig en korrekt betegnelse på Dahlsbakken. På de fleste filmene har han både skrevet manus og vært regissør og produsent. Selv fremhever han samarbeidet med skuespillerne og filmteamet som den viktigste faktoren i sine filmproduksjoner. Broren Oskar Dahlsbakken har bidratt som filmfotograf på de fleste filmene, og enkelte skuespillere dukker opp i flere av filmene.

Dahlsbakkens første kortfilm var Tiden imellom, som kom i 2010. Åtte år senere ser listen over hans filmer slik ut:

2018: En affære

2018En dag i juli

2017: Rett vest

2016: Cave

2016: Sensommer

2016: Takk for turen

2015Å vende tilbake

2014: My light in darkness

2014: En fremmed

2013: En prest og en plage

2012: Mannen fra isødet

2010: Tiden imellom

Henrik Martin Dahlsbakkens varierte filmproduksjon viser at han behersker mange ulike stilarter, i både langt og kort format. I intervjuer har han fortalt at han er nysgjerrig på mennesker og spesielt deres relasjoner til hverandre, noe som avspeiler seg på ulike måter i filmene hans.

Filmene til Dahlsbakken blir satt stor pris på, både av publikum og av et internasjonalt film-miljø.

Listen over nominasjoner og priser som hans filmer har gjort seg fortjent til, er lang.

Hedmark fylkeskommunes kulturpris har blitt delt ut årlig siden 1984. Prisen består av en kunstverk og 100.000 kroner.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.