Styreleder Anne Enger i Sykehuset Innlandet signaliserte i februar at hun i et møte med Helse Sør-Øst hadde blitt forespeilet åtte milliarder kroner til sykehusutvikling i Innlandet. Helse Sør-Øst bekrefter til HA at styret i det regionale helseforetaket skal behandle sin økonomiske langtidsplan 15. juni, og i forslaget som foreligger, ligger de åtte milliardene inne som et forslag til sykehusutbygging i Innlandet. Prosjektdirektør Roger Jenssen i Sykehuset Innlandet forventer ingen dramatikk rundt pengene.

– Vi regner med at det går igjennom slik det er lagt fram, sier Jenssen.

Helse Sør-Øst opplyser også at det er en forutsetning at en trinnvis utbygging blir vurdert som et alternativ i det videre planleggingsarbeidet. Det samme har Sykehuset Innlandet vurdert i lengre tid.

– Styret i Sykehuset Innlandet vedtok høsten 2015 å legge opp til en trinnvis utvikling av en framtidig sykehusstruktur, forteller prosjektdirektør Jenssen.

Helse Sør-Øst viser også til at de i 2014 la til grunn at en eventuell byggestart for prosjekter i Sykehuset Innlandet tidligst gå av stabelen i 2022, og at denne avgjørelsen fortsatt står ved lag.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.