Det ble tatt opp et nytt medlem av Hells Angels MC Hamar, en næringsdrivende mann fra Hamar-området i begynnelsen av 40-årene, på tiden rundt overfallet på Franck Semou.

Det danske Hells Angels-medlemmet (46) har altså forklart til politiet at han kjørte til Hamar for å være med på å feire innlemmelsen av det nye medlemmet i klubben.

VITNER

Politiet har avhørt flere medlemmer av klubben på Bergshøgda som vitner i saken. HA får opplyst at disse også skal vitne under den kommende rettssaken. Det er velkjente opplysninger fra politiets etterforsking at de tviler på at dansken i det hele tatt har vært i klubbhuset. De mener han ikke har rukket det, siden bilen hans er registrert med bompasseringer ut fra området kort tid etter overfallet. Men nå får altså retten høre mc-klubbens egen versjon av det. Politiet legger opp til en omfattende bevisførsel og flere vitner gjennom den fire dager lange rettssaken.

VOLDSHISTORIKK

Det danske Hells Angels-medlemmet er velkjent fra danske medier og for dansk politi fra tidligere.

En oktoberkveld i 2001 var 46-åringen på tur tilbake til fengsel, etter en permisjon. Utenfor fengselet ble han skutt i armen. Han sonet en dom på ni års fengsel for å ha skutt et Bandidos-medlem på Amager i København i 1997.

Han skal ifølge en artikkel fra 2001 i den danske avisen BT kun ha truffet Bandidos-medlemmet i armen. Bandidos-medlemmet gjengjeldte ilden, og 46-åringen ble selv truffet i magen og foten.

BLE TELEFONAVLYTTET

46-åringen ble naglet til drapsforsøket i 1997 på grunn av telefonavlytting. Da han våknet opp på sykehuset etter å selv ha blitt skutt, ringte han til to andre klubbmedlemmer og snakket. Han visste ikke at politiet satt og lyttet på samtalen. Ifølge BT var 46-åringen på det tidspunktet ikke fullverdig medlem av Hells Angels.

Det skal presiseres at ingen medlemmer av Hells Angels Hamar er siktet eller tiltalt eller knyttet til saken på annen måte enn at de har status som vitner.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00