Hensikten med tiltaket er å finne ut om ulvene har endret atferd og viser mindre skyhet overfor mennesker. Hvis det er tilfelle, kan det åpne for å skyte flere ulver.

Klima- og miljødepartementet kommer neste uke dessuten til å starte med radiomerking av ulv i flest mulig revir.

Frontene har vært steile etter at Helgesen rett før jul besluttet bare å tillate felling av 15 av 47 ulv som rovviltnemndene ville ta ut.

Klima- og miljødepartementet kommer neste uke til å starte med radiomerking av ulv i flest mulig revir.

Det bekrefter departementet overfor NTB fredag ettermiddag.

Tiltaket fra miljø- og klimaminister Vidar Helgesen (H) settes i verk for å fremskaffe mer kunnskap om mulig skadepotensial i ulvesonen.

Det var VG som først omtalte det ferske tiltaket.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.