Løten kommune ber om forslag til kandidater til kulturprisen og ildsjelprisen. Nytt av året er det at prisene har fått nye, staselige navn.

Hver høst deler Løten kommune ut kulturpris og ildsjelpris til enkeltpersoner eller grupper som har gjort en ekstrainnsats for kultur- og samfunnsliv i kommunen. Innen 1. oktober ønsker kommunen forslag til hvem som bør få prisene.

I juni ble det vedtatt nye retningslinjer og navn på begge prisene. De nye navnene er nå «Løten kommunes kulturpris – Edvards palett» og «Løten kommunes ildsjelpris – Olines virke». Edvard Munch trenger antakelig ingen nærmere presentasjon, men Oline er mer ukjent: Oline var Edvards barnepike og en av dem som bidro til å gi kunstneren glade barndomsdager i Løten, slik engasjerte løtensokninger fremdeles gjør for sine egne og andre. Derfor er ildsjelprisen oppkalt etter henne.

Navnetilleggene skal knytte prisene til Edvard Munchs tid i Løten og samtidig framheve kulturens, frivillighetens og rollemodellenes betydning i lokalsamfunnet.

– Her i Løten er vi så heldige å ha mange og gode kandidater til begge prisene. Vi er likevel avhengige av at forslagene fremmes utenfra, år etter år, sier kulturrådgiver Nina Halvorsen.

«Edvards palett» tildeles utøvende aktører, enkeltpersoner eller grupper innenfor kulturlivet i Løten.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.