- Konsernet fortsetter å tiltrekke seg nye kunder og vi har god etterspørsel etter kreditt og andre finansielle tjenester, sier konsernsjef Richard Heiberg til HA og fortsetter slik:

- Banken delte i april for andre gang ut kundeutbytte, noe som for regnskapsåret 2018 utgjorde 222 millioner kroner. Også i år ser vi en positiv effekt med økt tilfang av kunder, økt kjennskap til merkevaren og styrket relasjon til kundene.

TJENTE 1,2 MILLARDER

SpareBank 1 Østlandets overskudd for første halvår var på 1.227 millioner kroner etter skatt.

Det var en økning på 497 millioner kroner fra samme periode i fjor. Egenkapitalavkastningen ble 16,9 prosent - det er fem prosentpoeng bedre enn i fjor.

Ekstraordinære inntekter fra eierinteresser slår positivt ut i regnskapet med 621 (194) millioner kroner. Dette er i hovedsak inntekter knyttet til nedsalget i Fremtind Forsikring AS, samt utbytte fra deleide selskaper, deriblant fra SpareBank 1 Gruppen.

ØKTE UTLÅN

I en pressemelding skriver banken dette tirsdag formiddag:


Utlånsveksten i konsernet de siste tolv månedene ble 8,8 (11,1) milliarder kroner, en vekst på 6,5 (9) prosent.
- Veksten er noe lavere enn på samme tid i fjor, men vi er fornøyd med en vekst høyere enn markedsveksten i en periode med sterk konkurranse om kundene, sier Heiberg.
SpareBank 1 Østlandets netto renteinntekter ble 1.027 (1.006) millioner kroner. Innskuddsveksten har økt de siste 12 månedene og ble 9,5 (6) prosent.

Fortsatt lave tap

Konsernet har gjennomgående lave tap og kredittrisikoen har vært stabilt lav gjennom dette halvåret både i person- og bedriftsmarkedsporteføljen.

Konsernets driftskostnader på 983 (918) millioner kroner er høyere enn på samme tid i fjor. Dette skyldes i hovedsak økte personalkostnader i datterselskaper, ansattrabatt på egenkapitalbevis, samt innleie av arbeidskraft for å oppdatere kundeinformasjon i tråd med nye myndighetskrav. Banken har iverksatt kostnadsbesparende tiltak.

ØKTE BOLIGPRISER

 I regionen er det positiv utvikling i boligpriser, stabil kredittvekst, lav arbeidsledighet og ikke minst god lønnsomhet og investeringsvilje i næringslivet.

- Dette gir positive utsikter for fortsatt lønnsom vekst og lav kredittrisiko, sier konsernsjef Richard Heiberg.

- SpareBank 1 Østlandet har lang historikk som landets mest solide regionsparebank og soliditet skal også kjennetegne banken framover. Høy soliditet styrker konsernets troverdighet som en langsiktig samarbeidspartner for personkunder, næringsliv og offentlig sektor gjennom skiftende konjunkturer. I tillegg gir det et sterkt fundament for å styrke bankens posisjon på Østlandet, sier Heiberg. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.