Spesielt opplevde man at mange gutter droppet ut av yrkesfag før de hadde fullført videregående.

De siste tallene viser at trenden definitivt har snudd, etter at fylkeskommunen la inn et krafttak for å knytte teoretisk og praktisk undervisning nærmere sammen.

– Det handler for eksempel om å eksemplifisere matematikk i verkstedet. Da forstår elevene hvorfor de må lære det, og det oppleves ikke så trått. Vi følger tett opp, og dette har hatt positiv effekt, mener fylkesråd for utdanning i Hedmark, Aasa Gjestvang.

– Yrkeslivet i dag krever nesten uansett fagkompetanse. De som ikke har det vil slite, men har du et fagbrev i Hedmark får du jobb. Drivkraften er å øke andelen som fullfører og består, og få ungdom ut i jobb i Hedmark, sier Gjestvang.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.