Sommeren 2016 ble det gjort det som på det juridiske språket heter en judisiell observasjon av gutten. Det vil si at han er undersøkt av spesialister i psykiatri for å finne ut om han er tilregnelig eller om han lider av psykiske problemer eller sykdom.

HA er kjent med at psykiaterne også har undersøkt gutten for å finne ut om han er pedofil.

Politiadvokat Liv Hilde Nytrøen bekrefter for HA at det ble gjort undersøkelse av ham i fjor sommer.

Men hun ønsker ikke å kommentere pedofili-spørsmålet før saken kommer opp for retten.

Psykiaterne skal vitne som sakkyndige under rettssaken i vår.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.