Et slikt svømmebasseng som skissen viser vil koste nesten 100 millioner kroner. Det anbefaler rådmann Jørn Strand at politikerne sier nei til. Han mener Ringsaker kommune ikke har råd.

Dobbelt så dyrt

Det er satt av 49 millioner kroner i kommunens økonomiplan til nytt basseng på Brøttum. Prosjektet som nå legges fram har en kostnadssprekk på 49,1 millioner kroner:

  • Nytt svømmebasseng alene vil koste 74,7 millioner kroner.
  • Rivning av eksisterende bassengbygg og erstatte det med en ballbinge koster 8,4 millioner kroner.
  • I tillegg må uteområdet opparbeides for inntil 15 millioner kroner.

Så mye vil ikke rådmannen bruke. Han vil flytte svømmeundervisningen til Moelv. Han mener det også er riktig å rive svømmebygget, bygge ballbinge og sette i stand uteområdet. I tillegg vil han sette av fem millioner kroner til utviklingstiltak for ungdom.

Resten av den opprinnelig avsatte potten vil rådmannen overføre til bygging av nytt sykehjem i Moelv.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.