– Vi er så overveldet over responsen og rausheten til folk. Hamar altså! Fantastisk, sier Margrethe Nordby, rådgiver i Hedmark Røde Kors.

Nina Utkilen, senterleder på CC Hamar og konstituert avdelingsleder i Nav, Tina Cecilie Eriksen, som har vært nære samarbeidspartnere i aksjonen, støtter det fullt ut.– Det viser bare hva vi får til når vi står sammen om det, sier Nina Utkilen.

Få ønsker igjen

De visste ikke helt hva de kunne forvente at de gikk sammen om å sette opp et ønsketre på CC Hamar. Ansatte i Hedmark Røde Kors, i Nav, i barnevernet og på Barnas Stasjon har samlet inn konkrete gaveønsker fra familier de har kontakt med. Alle de konkrete ønskene er hengt opp på treet på røde hjerter. Etter hvert som ønskene er blitt oppfylt, er de røde hjertene erstattet med grønne hjerter. Søndag var det bare noen få røde hjerter igjen. Totalt var over 300 gaveønsker oppfylt. Barn og unge, fra 0–18 år, får gaver fra omtenksomme mennesker de ikke vet hvem er. Hedmark Røde Kors har lovet at alle skal få en gave. Derfor vil de kjøpe en gave til de barna som ikke har fått oppfylt sine ønsker på treet.

Takknemlige foreldre

Gaveutdelingen er i full gang, og Margrethe Nordby innrømmer gjerne at det har vært mange tårevåte møter med foreldre som ikke vet hvordan de skal få takket.

– Det har vært en slitsom måned, men det har vært helt fantastisk å være med på dette. Neste år skal vi starte enda tidligere, og jeg håper vi får med oss flere frivillige som også kan få oppleve det, sier Margrethe Nordby.

– Vi har det travelt på Nav, men de ansatte har vært så engasjert i dette. Det har vært en skikkelig dugnadsinnsats, forteller Tina Cecilie Eriksen.

– Og neste år blir det minst to trær, sier Nina Utkilen. Hun har jevnlig gått forbi treet og har sett at mange har brukt god tid på å lese gaveønskene som har vært hengt opp.

Ønsker seg ulltøy

Hedmark Røde Kors har også fått tilbakemeldinger fra besteforeldre om barnebarn som vil ned til CC for å lese hva barna ønsker seg. Da har de også sett at ønskene har variert veldig, fra votter og duplo til PC-spill og vinterutstyr.

– Det er veldig mange ønsker om ulltøy og varmt vintertøy både til barn og unge, og det er tankevekkende, sier Margrethe Nordby. I den andre enden er de noen, helt anonymt, som har gledet et barn med en sykkel til 2.500 kroner.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.