Politiet har tatt i bruk hele hemmelighetsarsenalet sitt i etterforskingen av Semou-saken.

Veldig mange av saksdokumentene er såkalt klausulert.

Hele bakgrunnen for dette instituttet, er at politiet skal ha muligheten til å holde informasjon skjult for de siktede i saken.

De to danskene som sitter i varetekt i saken vet ikke mye om hva politiet sitter på av informasjon som knytter dem til overfallet på HamKams Franck Semou.

MUNNKURV 1

Og det er ikke umiddelbare utsikter til at de skal få vite noe med det første, heller.

Da det danske Hells Angels-medlemmet (46) ble fengslet i Hedmarken tingrett fredag, hadde ikke advokat Geir Michael Enberg Jesinsky, som er forsvareren hans, mulighet til å snakke direkte om noen av de sentrale bevisene i saken.

Han får heller ikke snakke med klienten sin om bevisene i saken i fengselet, og der får ikke dansken snakke med noen andre heller. Han sitter i isolasjon på strengest mulige vilkår.

Dansken fikk ikke vite hvilke bevis i saken domstolen la vekt på når den kom fram til at det er grunn til å mistenke ham for overfallet på Franck Semou.

munnkurv 2

Advokat Helge Hartz er oppnevnt som bistandsadvokat for Franck Semou. Tingretten har oppnevnt bistandsadvokat fordi Semou er offer i en grov voldssak, og han har dermed krav på det.

Hartz opplyser til HA at han har fått dokumentene i saken, men at det også for hans del er snakk om klausulerte saksdokumenter.

Han får med andre ord heller ikke snakke med Semou om innholdet i saken.

Bistandsadvokaten opplyser at han foreløpig bare har hatt helt kort kontakt med Semou, og kan dermed ikke kommentere særlig om hvordan han stiller seg til den pågående etterforskingen.

MUNNKURV 3

Og ikke overraskende gjelder det samme taushetsregimet også for tredjemann i saken; den danske 24-åringen som også sitter fengslet i saken.

Han kjemper fortsatt i dansk rettssystem for ikke å bli utlevert til Norge.

Han er fengslet fram til 15. desember, og norsk politi tror de får avgjort utleveringssaken før dette.

Fakta

På ettermiddagen 30. september ble HamKam-spiller Franck Semou brutalt overfalt og slått i hodet. Han fikk kraniebrudd av volden.

To danske menn er pågrepet, den ene er medlem av Hells Angels.

Fredag ble han varetektsfengslet i Hamar.Tingretten mener han kan mistenkes for overfallet, og landet på fire ukers varetekt.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.