Det bekrefter rovviltkontakt Olaf Tørudbakken i Statens Naturoppsyn overfor HA. Ulven ble veid hjemme hos Tørudbakken onsdag kveld – noen timer etter at rovdyret ble skutt ved Hamarseterhøgda i Ringsakfjellet.

Dermed er lisensjakta på ulv avsluttet vest for Glomma. Fire ulver er tatt ut av lisensjegerne. Ulven som ble skutt i Ringsakfjellet, kom trolig østfra.

– Det blir tatt ut DNA fra ulven og slik kan vi finne ut ganske nøyaktig hvor denne ulven kommer fra, sier Tørudbakken.

Forklaringen er at det tatt DNA mye ulv i ulike flokker i Norge og Sverige. Det gjør det mulig å fastslå med stor sikkerhet om hannulven som ble skutt stammer fra Østerdalen, Sverige eller andre steder.

Starter merking

Torsdag startet arbeidet med å radiomerke ulver i Hedmark. Det er Statens naturoppsyn som står for merkingen, på oppdrag fra Klima- og miljødepartementet.

I første omgang vil ulver i revirene Slettås og Osdalen prioriteres for merking, skriver Miljødirektoratet i en pressemelding.

– Målet er at så mange ulver som mulig i disse flokkene skal merkes. Foreløpig informasjon fra overvåking av ulv rapportert fra Rovdata indikerer at det er antatt å være 8-9 ulver i Slettås og 9 ulver i Osdalen, sier Knut Morten Vangen, leder av viltseksjonen i Miljødirektoratet.

10. januar fikk direktoratet i oppdrag å iverksette radiomerking av ulv.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00