Den tidligere finansministeren har tidligere svart kryptisk på spørsmål om han vurderer å søke på stillingen som statens representant i Hedmark og Oppland.

Men lørdag bekrefter Johnsen i en sms til HA at han leverte en jobbsøknad før fristen 6. april.

- Ja, det er riktig, svarer 66-åringen på spørsmål om han har søkt jobb.

SLUTTER SEG TIL STORBERGET

- Jeg har mer å gi, og lyst til å være med på starten av det nye embetet. Det er slik når du har røtter i begge fylkene, utdyper Johnsen.

Dermed gjør nesningen som Knut Storberget (52), som tidligere har bekreftet at han har søkt på stillingen. Også nåværende fylkesmann i Oppland, Christl Kvam (54), har søkt. Hun har forøvrig permisjon fra den stillingen for å jobbe som statssekretær i Arbeids- og sosialdepartementet.

Regjeringen har som kjent besluttet at Hedmark og Oppland skal slås sammen til en region fra 1. januar 2019. Dermed blir det en fylkesmann til overs.

Den nye embetet som fylkesmann for begge fylkene skal lokaliseres på ett sted, men det er ennå ikke bestemt hvor. Rundt 270 ansatte vil ha sitt daglige brød hos den nye fylkesmannen. 

Fylkesmannens oppgaver består blant annet i naturforvaltning, landbruk og mat, samfunnsikkerhet og beredskap og familiesaker.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.