Denne gangen var det en rutinekontroll i Furnesvegen i Hamar fredag morgen, som fikk stanset vedkommende.

Det forteller Per Solberg, som er operasjonsleder ved Innlandet politidistrikt.

Politiet har loggført hendelsen til klokken 08.56.

I følge Solberg erkjente mannen å ha inntatt et narkotisk stoff. Han skåret også på dette i en test og politiet har sikret seg blodprøve. Vedkommende hadde heller ikke gyldig førerkort.

Solberg forteller at mannen er stanset flere ganger av politiet for kjøring i rus og for å ikke ha gyldig førerkort.

Solberg forteller også at mannen tidligere er domfelt for kjøring i rus.

- Politiet oppretter sak og oversender dette til jurist for eventuelle reaksjoner, sier Solberg.

Hva som kan ble en mulig reaksjon mot mannen, kan ikke Solberg si noe om.

Men på generelt vis åpner loven for at folk som kjører i beruset tilstand ved gjentakende anledninger kan bli dømt til og også få inndratt sitt kjøretøy av politiet - i tillegg til fengselsstraff og førerkortbeslag. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.