Møller Bil er Norges største bilforhandlerkonsern. De er representert i Hamar-regionen allerede gjennom sin forhandler i Nydal.

Tirsdag ble det kjent at de har inngått en intensjonsavtale med Hamjern Bil om å kjøpe alle aksjene i selskapet samt i Storhamar bil, som forhandler Meca og Honda.

Hemmelig sum

Regiondirektør Kenneth Snarli i Møller Bil og daglig leder Glenn Øyhovden i Hamjern Bil hadde hvert sitt brede glis, men noen pengesummer ville de ikke ut med.

Handelen innebærer at det vil gå et kontantbeløp fra Møller-gruppen til Øyhovden Invest, som eier Hamjern Bil.

Glenn Øyhovden blir med videre i en overgangsperiode, før han fratrer som daglig leder og den gamle Hamjern-avdelingen skal ledes av Atle Findahl som er daglig leder av Møller Bil Hamar i Nydal.

Ingen mister jobben

Men hva vil skje med de 24 ansatte på Hamjern Bil i dag?

Snarli opplyser at det vil bli en virksomhetsoverdragelse. Alle ansatte blir med videre, og arbeids- og lønnsvilkår videreføres.

Oppkjøpet ble presentert på allmøter både på Hamjern og Møller Bil Hamar, og mottakelsen var god, ifølge de to lederne.

– Vi har hatt et tett og godt samarbeid med Møller-gruppen lenge, som vår hovedleverandør, sier Øyhovden, som tror dette blir en god løsning også for de ansatte.

Forblir på Stormyra

Virksomheten som i dag er på Stormyra, blir videreført også under Møller-navnet.

– Lokalene er nyoppusset, og har en god beliggenhet. Vi vil satse videre her og ønsker å skape synergier mellom Nydal og Hamjern. Møller får nå en bredere portefølje, som inkluderer Skoda, sier Snarli.

Møller Bil ønsker å flytte deler av sin skadeavdeling fra Nydal til Hamjern-lokalene.

Spent

Tillitsvalgt Jan Cato Kristoffersen i Fellesforbundet på Hamjern Bil sier at eierskiftet foreløpig er veldig ferskt.

– Møller Bil sier at intensjonen er å drive her og vokse. De er en seriøs aktør, og jeg tror de ansatte slår seg til ro med dette. Vi har fått forsikringer om ingen skal bli sagt opp, og vi velger å se muligheter i dette. Det kan bli positivt med samarbeid mellom oss og Møller Bil Hamar, tror Kristoffersen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00