På kickoffet på Ajer ungdomsskole var 75 elever samlet til åpningen av programmering som valgfag i Hamar-skolen.

Hamar er blant 53 kommuner i Norge som er med i pilotprosjektet som forhåpentligvis fører til at programmering blir et valgfag ungdommer over hele landet kan velge på sikt.

I det nye valgfaget skal elevene blant annet lære hvordan datamaskiner og dataprogram fungerer og også få opplæring i programmeringsspråk og deres bruksområder. 

Eksempler på oppgaver elevene kan få er å programmere egenutviklede roboter, og å lage enkle dataprogram eller animasjoner.

VR-briller

På Kickoffet fikk elevene høre foredrag blant annet fra representanter fra Norsk Tipping og Making View, som viste fram den siste teknologien rundt Virtuell Virkelighet.

To av elevene som har meldt seg på valgfaget, er Vetle Jenssen og Mangus Jemtland som begge går i åttende klasse på Børstad.

De driver spesielt med utvikling av robotteknologi innen Lego, og skal være med i en konkurranse hvor de skal få en robot til å flytte på diverse gjenstander.

- Jeg har en drøm å bli legodesigner, iser Vetle.

Guttefag

Det er ingen tvil om at guttene er i flertall på dette faget. Akkurat det synes ikke skolesjef Anne-Grete Melby er noen ulempe.

- Kanskje det har vært slik at skolen har vært litt for tilpasset jenter og at dette er noe guttene trenger, spør Melby.

Vi fant imidlertid noen jenter. Marte Åfloen Berg og Tuva Leirevaag Østlund valgte programmering som valgfag fordi det hørtes gøy ut.

- En kan lage spill selv, sier de to. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.