HA har spurt om Jernbaneverket kan være mer konkret på plasseringen av det de i sine dokumenter omtaler som en tilknytning mellom Dovrebanen og Rørosbanen lenger nordøst, som de har anslått vil koste én milliard kroner.

Planleggingssjef Lars Eide i Jernbaneverket for strekningen Sørli - Brumunddal sier dette:

– Tilsvinger har ikke vært en del av konsekvensutredningen, og det er derfor vi ikke har detaljert informasjon om dem. Jernbaneverket har likevel vurdert forskjellige varianter, både korte og flere lange. Noen av disse vil bli omtalt mer detaljert i den reviderte planen vi sender kommunen 11. november. Det vi kan si er at alle variantene er problematiske i den forstand at de får store negative konsekvenser for omgivelsene, sier Eide til HA.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.