Husker du at krøniken skrev om det ambisiøse sømprosjektet til VG-elevene på Design og tekstil på Katta?

Gjennom et samarbeid med systua på Domkirkeodden, skulle de 10 elevene sy et festplagg med elementer fra renessansetiden. Det er nemlig den epoken som er i fokus under helgas middelalderdager. Gjennom krøniken ba elevene om å få avlagte brudekjoler og andre festplagg som de kunne redesigne til nye plagg.

Og nå er festplaggene ferdig. Krøniken var med da elevene trente på catwalken. Her er det lag på lag med lekre stoff fra brudekjoler, brokade, gardinstoff og fløyel, og på lørdag skal elevene på frisør og hudpleie sørge for at de er stylet så det passer til klær og tidsepoke.

Om de gleder seg? – Det blir spennende, men vi har sydd helt til det siste, sier flere av dem.

Tanja Otnes Undseth er også veldig spent foran visningen. Hun går VG3, og hun fikk i oppdrag å sy brudekjole av avlagte brudekjoler til ei som faktisk skulle gifte seg. Marianne Svartnes tok utfordringen, og hun giftet seg i denne flotte renessansekjolen 20. mai i år. Lørdag skal hun selv vise fram kjolen på catwalken i Hamardomen.

Etter visningen er det premiering av kjolene som VG2-elevene har sydd.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.