Fredag åpner medlemmene dørene til høstutstillingen sin i Hamar Kunstforening. De 30 medlemmene stiller ut malerier i olje og akryl, samt akvareller, og holder åpent til og med søndag.

Det har skjedd mye i foreningen siden sju damer startet maleklubben i andre etasje på Sickel-gården i januar 1979. På det meste var det nesten 100 medlemmer. Av de sju som startet, er bare Selma Louise Gåsland tilbake. Hun har til gjengjeld vært leder i klubben i flere perioder og er aktivt medlem. Hun stiller med bilder på høstutstillingen.

– Jeg er fremdeles veldig glad i å male og er veldig glad for å være med, sier hun til krøniken.

Karin Helseth Ingberg er nyvalgt formann i klubben, og hun håper at flere vil bli med. De siste årene har maleklubben holdt til i Hamar kulturhus, og de er veldig fornøyd med lokalene sine.

– Vi er privilegert som får være der, sier Selma Louise Gåsland.

Medlemmene møtes på dagtid, og de ser at det setter sine begrensninger på hvem som har mulighet for å bli med.

– Men hvis en har anledning og er glad i form og farge så er det bare å komme, sier Gåsland. Hun har selv vært aktiv med penselen siden hun var ung.

Klubben har i alle år knyttet til seg en mer etablert kunstner for å få inspirasjon og hjelp. De siste årene er det Aslaug Arnesveen som har delt sine kunnskaper med medlemmene.

Gjennom årene har medlemmene funnet sin stil, og salgsutstillingen byr på både abstrakte og figurative bilder.

–Vi har hatt godt besøk på utstillingene våre tidligere og håper mange tar turen innom også denne helga, sier Karin Helseth Ingberg.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00