Hjertesukket kommer fra Kristin Tuveng (21). Hun flyttet fra Røros til Hamar for et halvt år siden i håp om å få lærlingplass i barne- og ungdomsarbeiderfaget. Men lærlingplassen har latt vente på seg, og da er det vanskelig å få et nettverk i en by der en ikke kjenner noen. Derfor har Kristin og flere yngre i samme situasjon tatt kontakt med Frivilligsentralen i håp om å få i gang sosiale grupper for yngre.

Og nå skjer det: 6. september blir det oppstartsmøte på Frivilligsentralen for å etablere en sosial møteplass for yngre.

– Det blir sosial møteplass her én gang i uka, kanskje med en film eller aktiviteter. Hvilken dag det blir kan deltakerne selv bestemme, sier Anne Thingstad Eriksen, daglig leder på Frivilligsentralen.

Hun lover pizzaservering på åpningsmøtet.

Den sosiale møteplassen blir for yngre fra 18 år og oppover, og det kan fort bli aktuelt med flere grupper delt etter alder. Geir Grasli (45) kjenner også på at det er vanskelig å finne et nettverk av folk på samme alder.

– Jeg jobber som frivillig her på Frivilligsentralen, men det hadde vært trivelig å kunne gå på kino eller på kafé med jevnaldrende, sier han.

Både Kristin og Geir har beseiret «dørstokkmila» i håp om det blir noe av de sosiale gruppene. Men for andre er kanskje dørstokken litt for høy. Frivilligsentralen oppretter derfor ei lukket Facebook-gruppe. Ved å ta kontakt med sentralen kan du bli med i denne gruppen og «skravle litt» før møtet 6. september, men du kan også møte opp der direkte.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.