• MINGLING: Ordfører Einar Busterud var selvsagt til stede. Her i samtale med Henning Karlsen.

Komiteen for næring, landbruk og plan i Hamar kommune inviterte næringslivet til frokostmøte fredag, og til å gi innspill til hvordan kommunen kan bli enda bedre til å legge til rette for næringslivet.

Og næringslivet stilte opp. Det var dekket til 80 personer hos Volum på CC, og knapt et sete var ledig.

En spennende by?

Der var både næringslivstopper som Terje Haugan og Knut Hage og gründere.

Forretningsdrivende Svanhild Aspen Løkken (driver Siga barneklær) er fornøyd med at kommunen har investert mye i sentrum. Til tross for det, bærer sentrum preg av mange tomme lokaler. Løkken er opptatt av å skape en spennende by.

– At én aktør regulerer brorparten av handelen (CC Hamar, journ.anm.), er jeg ikke sikker på at skaper en spennende by, mener Løkken.

Mathall

Dersom det blir noe av en etablering av en mathall i regi av MjøsAnker, er det noe Løkken bejubler.

Anne Marie Aalstad Laakso driver med eiendomsutvikling i selskapene Espern og Smedvig Eiendom.

De sitter på Espern-eiendommen som de ønsker å utvikle. Der har utviklingen stått i stampe i mange år på grunn av utfordringer knyttet til atkomst.

– Som utbygger trenger vi forutsigbarhet og gjennomføringsevne. Vi er gode på prosess på Hamar. Jeg ønsker meg litt mindre prosess og litt mer handling, sier Laakso.

Utvikler knutepunkt

Espern og Smedvig Eiendom har hele tiden vært klare på at de foretrekker en vestlig jernbanetrasé med dagens stasjonsplassering. Når de utvikler eiendom går de nettopp etter knutepunkter.

– Vi søker kynisk ut fra knutepunkt. Det er kjempeviktig at eiendommene vi vil utvikle ligger tett på jernbanen, og i fem minutters gangavstand. Ut fra det får vi et pulserende næringsliv. Vi må ikke se forbi det vi har, og det som er bra fra før, mener Laakso.

Jane Meyer, som er leder i næringskomiteen, er strålende fornøyd med at så mange fant vegen til frokostmøtet.

– Det er helt fantastisk, og veldig gledelig at så mange ser nytten i en åpen dialog, sier Meyer.

Innspillene som kom fra næringslivet, skal komiteen bruke i sitt videre arbeid med ny strategisk næringsplan, som er under utarbeidelse.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.