Her mandag formiddag setter de opp bordtennisbordet i aktivitetsrommet bak kantina på Finsal. Her er det bare å komme for å teste gamle kunster og få rørt litt på kroppen.

Ikke i bruk

Både Jan Pool og Mieke Taverne har spilt bordtennis før, men det begynner å bli mange år siden sist. Mieke Taverne har jobbet som fysioterapeut på Finsalsenteret og kjente til at det sto et bordtennisbord der som knapt ble brukt. Nå har de meldt inn tilbudet som et seniorgründerprosjekt og håper at de skal få lokket med seg flere etter hvert.

Les også: Vil ha flere aktive seniorer i Hamar

– Det er faktisk ikke noen bordtennisgruppe i Hamar lenger så det er sikkert flere enn oss som synes det er morsomt å spille igjen, sier Jan Pool.

– De fleste skoler har et bordtennisbord stående. Det er nesten litt rart at det ikke kan brukes av andre etter skoletid, sier Mieke Taverne.

Skal videreføres

Bordtennistilbudet er nå det sjette seniorgründerprosjektet som starter i Hamar. Fra nyttår er seniorgründerprosjektet over, men det betyr ikke at tilbudene forsvinner.

– Tanken er at tilbudene som er satt i gang skal videreføres og seniormodellen skal implementeres i kommunen, sier Stine Hellebergshaugen, prosjektleder ved Utviklingssenteret for sykehjem og hjemmetjenester for Hedmark i Hamar.

Hun mener de har lært mye av seniorgründerprosjektet.

– Vi har lært at det finnes veldig mange initiativrike eldre med gode ideer der ute, men mange kan ha behov for støtte og et puff i riktig retning for å realisere sine ideer. De kommer som regel ikke av seg selv, det må målrettet arbeid til for å nå dem, sier Hellebergshaugen.

Etter at seniorgründerprosjektet ble satt i gang, er det dannet litteraturgruppe, kameratgruppe, fototreff for seniorer, oppstartsgruppe for seniortrimmere, trimgruppe i et borettslag og nå altså bordtennisgruppe. Totalt er rundt 70 seniorer involvert i disse tilbudene.

– De eldre har satt i gang tilbud som ikke fantes tidligere og det har bidratt til økt mangfold, sier Stine Hellebergshaugen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.