Tidlig mandag formiddag er det bare å gå etter lyden på Velferdssentralen i Hamar. Bjørn Kurseth byr på hyggelig oppvarming for ørene med en liten pianokonsert før det er klart for trimmen.

– Slik har det vært i mange år. Hvis det ikke er musikk på forhånd, så blir det etterlyst, sier kona hans, Peggy.

Da Krøniken var på besøk sist mandag, var det åtte godt voksne trimmere som hadde møtt fram. Flere av dem har vært med på denne ukentlige trimmen i mange år. Men etter sommerferien har flere av de faste trimmerne vært syke, og dermed er det blitt litt tynnere i rekkene. Peggy og Bjørn håper at de kan lokke flere nye trimmere.

–Det er litt vanskelig å få eldre mennesker med, men vi får prøve. Det er så mange ensomme der ute. De spiser frokost alene, middag alene og kveldsmat alene. Her kan de møte andre og ha det hyggelig, sier Bjørn Kurseth.

For over 20 år siden var de selv med som nybegynnere på trimmen Friskliv Senior satte i gang. Da ble det arrangert i Ankerskogen. I samband med ombyggingen ble det flyttet til Velferden, og der trives de så godt at de er blitt værende. Det er Frisklivssentralen som står bak.

– Trimmen passer for alle. Kaffesamlingen etterpå er minst like viktig som selve trimmen, sier Peggy Kurseth.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.