Kommunen og kunstneren selv mener at steinskulpturen ved navn «Steinen» som i dag står på Fougner Lundhs plass, ikke kommer til sin rett.

Fougner Lundhs plass er torget eller plassen mellom Tinghuset og Statens hus. Skulpturen ble laget av den kjente billedhoggeren Knut Wold i 1998, og var en del av en utstilling på Ridehusstranda i 2002.

Ifølge Wold ble skulpturen laget for å bli plassert i et åpent landskap.

Slik den står i dag, er det ikke noe åpent landskap rundt akkurat, og kommunen og kunstneren ønsker at skulpturen blir plassert tilbake på plassen på Ridehusstranda hvor den sto i forbindelse med utstillingen i 2002.

Kommunen har nå henvendt seg til Hedmark fylkeskommune for å spørre om tillatelse til å flytte skulpturen. Kommunen tar på seg alt arbeid og alle kostnader i forbindelse med en flytting. Skulpturen kan monteres på Ridehusstranda uten graving og uten sokkel.

Den samme Wold har også laget to steinskulpturer, to firkanter, som sto på Koigen inntil nylig. Disse er nå fraktet til Bohuslän i Sverige for å være med på en utstilling der.

En tredje skulptur som Wold har laget som sto på Domkirkeodden ble tidligere i sommer tatt ned siden kunstneren og museet var redd den skulle bikke.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00