Kommunen og kunstneren selv mener at steinskulpturen ved navn «Steinen» som i dag står på Fougner Lundhs plass, ikke kommer til sin rett.

Fougner Lundhs plass er torget eller plassen mellom Tinghuset og Statens hus. Skulpturen ble laget av den kjente billedhoggeren Knut Wold i 1998, og var en del av en utstilling på Ridehusstranda i 2002.

Ifølge Wold ble skulpturen laget for å bli plassert i et åpent landskap.

Slik den står i dag, er det ikke noe åpent landskap rundt akkurat, og kommunen og kunstneren ønsker at skulpturen blir plassert tilbake på plassen på Ridehusstranda hvor den sto i forbindelse med utstillingen i 2002.

Kommunen har nå henvendt seg til Hedmark fylkeskommune for å spørre om tillatelse til å flytte skulpturen. Kommunen tar på seg alt arbeid og alle kostnader i forbindelse med en flytting. Skulpturen kan monteres på Ridehusstranda uten graving og uten sokkel.

Den samme Wold har også laget to steinskulpturer, to firkanter, som sto på Koigen inntil nylig. Disse er nå fraktet til Bohuslän i Sverige for å være med på en utstilling der.

En tredje skulptur som Wold har laget som sto på Domkirkeodden ble tidligere i sommer tatt ned siden kunstneren og museet var redd den skulle bikke.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.