Bibi er en av fire fremmedspråklige kvinner som noen dager i uka møtes for å sy på tekstilverkstedet på Olsrud. Alle fire har av ulike grunner falt ut av norskopplæringen, men hør dem nå!

– Og så ler vi veldig mye, det er viktig, sier Marjan Waaijenberg som nå leder sømgruppa på verkstedet.

HER kan du lese om et tilsvarende opplegg for språkopplæring i Ringsaker.

Prosjektet «Kom på jobb. Tro at du klarer det, så er halve jobben gjort!» startet i februar 2016. Nå er Marjan ansatt i halv stilling og dermed kunne prosjektet videreføres. I tiden som har gått har kvinnene lært seg å håndtere symaskin, de har fått kjenne verdien av å tilhøre ei gruppe og hverdagsnorsken er i rute.

Kreative vesker og handlenett av brukte stoffer og klær har vist seg å være veldig populært. Sjubarnsmor Bibi Arifa hadde sydd med håndsymaskin da hun bodde i Afghanistan. Etter to år på sømgruppa har hun fått fart på sysmakina og syr flotte vesker på løpende bånd. Hun syr også vesker hjemme som hun selger eller gir bort i bursdagsgaver.

Medlin Farah fra Etiopia kom til Norge i 2012 og hadde ikke noen erfaring med symaskin, Men nå går det unna.

– Jeg trives godt med å sy vesker, forteller hun.

– Vi har også fått massevis av bestillinger av vesker, både med ønsker om navn og spesielle motiver, forteller Marjan Waaijenberg.

Alle veskene som ikke er forhåndsbestilt, legges ut i butikken deres, Olsruds lille.

I tillegg tar de på seg reparasjon av arbeidstøy og opplegg av bukser. Tekstilgruppa tar gjerne imot stoffer som kan egne seg til vesker.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00